Strategisk inköpare smörjmedel och råvaror

FFAB Legopack AB är ett växande företag med ca 30 anställda. Vi arbetar med tillverkning, fyllning samt packning av kemtekniska produkter, främst smörjmedel och rengöringsmedel. För omgående anställning söker vi en strategisk inköpare, smörjmedel och råvaror

Strategisk inköpare smörjmedel och råvaror

I rollen som inköpare arbetar du koncernövergripande för FFAB Legopack, Hagmans Nordic AB och Lefab production. Vi är dels specialister på skydd och behandling av ytor, men vi hjälper dig även med tillverkning och legofyllning av kemtekniska produkter. Vi utvecklar, producerar och säljer produkter till våra egna och våra kunders varumärken. Affärsområdena är uppdelade i Fordon, Färg & Bygg och EMV. I vår breda portfölj ingår produkter som smörjmedel, fordonsvård, rostskydd, alkylatbensin, spolarvätska, spackel, sprayfärg, rengöring, golv, tak, dekorativ färg och trävård. Ditt fokusområde kommer att vara Fordon. Samtliga bolag ingår i Limhamnshus Industri AB som i sin tur är en del av familjeägda Limhamnshusgruppen.

 

Arbetsuppgifter

  • Strategiskt arbete med att utvärdera och utveckla nya och befintliga leverantörer
  • Förhandla och upprätta avtal med leverantörer
  • Operativa inköp av primärråvaror
  • Kontinuerlig uppföljning och bedömning av leverantörer
  • Tillse att gällande avtal internt efterlevs samt att leverantörskoden efterlevs (Supplier code of conduct)
  • Leveransbevakning
  • Delta i utvecklandet av inköpsprocesser, rutiner och policys, målsättningar, KPI:er etc
  • Tankinfrastruktur
  • Systemuppdateringar beträffande priser och övriga relevanta data

 

Du kommer att arbeta koncernövergripande i nära samarbete med vår nuvarande inköpare i systerbolaget Hagmans Nordic, produktchefen för affärsområde Fordon samt marknadsavdelningen.

 

Kompetensprofil

 

För att lyckas i rollen som strategisk inköpare ser vi att du är erfaren inom området och har god förståelse över hur hela inköpsprocessen fungerar. Genom din tidigare erfarenhet från en inköparroll har du övat in en skicklig förhandlingsteknik och du vet vikten av att noggrant undersöka och analysera olika leverantörer. Du är trygg i att förhandla på så väl svenska som engelska och du har ett skarpt affärssinne. Din goda förståelse över hur ekonomi, juridik och politik påverkar branschen gör dig än mer strategisk och långsiktig i ditt arbetssätt. Du arbetar metodiskt och systematisk med ett kritiskt öga för att nå de bästa uppgörelserna. Din höga grad av initiativförmåga i kombination med prioriteringsförmåga gör dig både trygg och framgångsrik i rollen som inköpare. Du växlar enkelt mellan operativt och strategiskt arbete.

 

Flytande svenska och engelska är ett krav.

God systemvana och erfarenhet av Officepaketet är ett krav.

Tidigare vana av inköp av smörjmedel är meriterande.

Erfarenhet av affärssystemet Microsoft dynamics Buisness Central är meriterande.

 

Placering: FFAB Legopack AB, Laxå

”Sök via nedan länk hos vårt systerbolag Hagmans Nordic!”.

https://hagmansnordic.varbi.com/se/what:job/jobID:529581/iframeEmbedded:0/where:4